Thursday, March 31, 2005

Zondag 20/03/05 - 10.00

Goeiemorgen!
Ik heb hier gratis muziek seh. Zondags wordt der hier buiten altijd muziek gespeeld. Soms valt da ook wel tegen ze .. da hangt van de muziekkeuze af :).
Kmoet even een paar dagen inhalen he. Donderdagavond nog hard ant nadenken geweest wat we op het schoolfeest gingen doen... we hadden nl niet zoveel inspiratie. Uiteindelijk is het dan een quiz geworden over België en nog een paar ander toffe vragen.
Vrijdagmorgen was het dan zover. Elke klas deed een paar dingen om het podium. De meeste waren kleine toneeltjes of zingen. Dit laatste was niet altijd even goe maar twas toch nog tof. En dan was het natuurlijk aan ons. De zaal heeft zich wel goed geamuseerd denk ik .. maar dat dat aan ons of aan onze quiz lag weet ik niet zo goed :).
's Middags hadden we dan lunch met de staff ... een soort personeelsfeestje eigelijk. Het schoolfeest valt trouwes op de dag van de heilige sint jozef.
Er was vanalles voorzien om te eten en dus ik vond wel wat lekkers. Achteraf kregen we nog cornetto-ijsjes. Jammie :)
Maar de top of the bill vrijdag was toch wel de receptie 's avonds. Rond 19.30 namen we een taxi tot aan het Taj Mahal hotel. Dit is veruit het mooiste hotel in gans Bombay. Maarja, niet voor nix dat de prins en princes hier logeerden he. De prijs is ongeveer 12000 roepees per nacht. (zonder kortingen enz..)
Het is echt een fantastisch hotel .. spijtig dat het al zo donker was. Foto's nemen was nogal moeilijk.
Rond 20.15 zijn we naar de Ball room gegaan want hier was de receptie. Er was, jawel, Belgisch bier (jupiler en hoegaarden) en lekkere witte en rode wijn en een hoop verschillende frisdrank natuurlijk. Er was ook een standje met belgische chocolade. Toevallig toch wel van die zeevruchten zeker. Lekker!
Voor de rest kwamen ze eigelijk constant met warme en koude hapjes rond. buiten het hapje waar een spruit in zat was het wel allemaal lekker. Je ziet het, typisch belgisch is toch niet altijd het beste hihi. (tenzij je van spruiten houdt natuurlijk)
Na de aperitief en de hapjes opende het Walking dinner. Het was een lang buffet met allemaal verschillende gerechten. Natuurlijk hebben we hier ook wat van meegepikt. Spijtig dat het dessertenbuffet niet even uitgebreid was.. :), dit zag er niet zo lekker uit dus daar zijn we maar afgebleven.
Onze onderdirecteur, father felix was ook mee naar de Taj, en ik moet zeggen dat hij wel erg hard genoot van het belgisch bier. Hij was toch wel redelijk aangeschoten toen hij vertrok. We hebben ook prins philippe nog even ontmoet, maar hij was veel minder aangenaam/geïnteresseerd als Mathilde. Haar hebben we niet meer gezien op de receptie, spijtig genoeg.
Maar gelukkig waren er wel een hoop anderen mensen waar me mee gepraat hebben. Op deze receptie waren echt de grote bazen van Belgische internationale firma's aanwezig. Natuurlijk vielen we wat op in de menigte en dus kwamen velen vragen wat wij daar deden. Zo hebben we gesproken met de grote baas van kbc, vrt, nen chief van oversees transport en met veel journalisten.
Zo hebben we toch een aantal dingen kunnen versieren. Als we terugzijn zullen we in een programma van radio 2 aan bod komen en ook tussentijds had die joursalist gevraagd om al even wat info door te sturen. Er is ook een journalist dat nog gaat langskomen normaal, want hij was hier nog een week langer.
Ook in verband met onze lading computers hebben we vooruitgang geboekt. We hebben met wat hoge meneren in de sektor gepraat en ze gaan proberen er werk van te maken en ons materiaal de haven uit ge krijgen.
Maandagmiddag zal ik meer weten. Het doet wel goed om er eens in het nederlands met iem over te kunnen bellen. Dat indisch engels is toch niet altijd even gemakkelijk. :)
Bon we hebben dus een hoop naamkaartjes verzameld, gelukkig hadden wij er ook aangedacht om er van ons mee te nemen.
Zo, veel meer heb ik niet te vertellen. Gisteren was een rustige dag. Wat verder aan de cursus gewerkt en in de namiddag ben ik eens gaan kijken naar Juhu beach. Een heel mooi strand waar ook wat hotels aan liggen.. maar zonnen op het strand is echt wel uit den boze. Iedereen draagt z'n kleren buiten een paar jongens die in zwembroek liepen/zwommen. Maar zeker geen enkel meisje. Ook maar 1 blanke gezien op het strand. Dus voor te bruinen zal ik naar goa moeten :) ... als er daar nog erges tijd voor is.
Vandaag les voorbereiden.. want morgen is het zover. stress :p



















Princes Mathilde


Alle tot snel
Vele groetjes,

Elise

No comments: