Monday, March 07, 2005

weetjes en leugens over Bombay :)

Bij deze wil ik ook even een paar typische dingen vertellen over Bobmay, alsook enkele misverstanden uit de wereld helpen ivm Bombay.
Reisgidsen bedriegen soms een beetje en zijn te algemeen over gans India.
In Bombay is alles net ietsje anders :)

1) Als je naar Bombay komt breng je beter grote briefjes van dollars mee en niet te veel kleintjes. Voor grote briefjes krijg je hier een betere omzetrate dan voor kleine briefjes. Ze hebben ze dus liever. Een goede bank is in Bombay geen probleem.

2) De luchthaven van Bombay is helemaal niet zo erg als beweerd. Het stinkt er niet speciaal en buitengeraken was niet echt een probleem. ALs je gewoon alles hebt/doet zoals gevraagd ben je snel weg. Zelfs de valiezen waren er heel snel.

3) Er zijn geen geldautomaten met hopen maar geld afhalen met visa, mastercard of maestro is geen probleem.

4) Het is niet nodig een sari te dragen, Indiase vrouwen doen het ook niet allemaal. Jonge meisjes zie je al dikwijls lopen in jeans en t-shirtje of "topje". Korten rokken zie je niet en zouden ook choqueren.

5) Het is vrij veilig in Bombay. Alle mensen zijn heel vriendelijk en zwaaien en lachen. Geld kan wel gestolen worden maar als je het veilig bijhoud en niet te veel is er weinig gevaar. Er lopen wel amper toeristen in Bombay dus je valt wel op. Ondertussen beginnen ze ons hier wel een beetje te kennen in de omtrek en kijke mensen hier al niet vaak meer op. Ook bussen en treinen zijn geen probleem om te nemen, je moet gewoon op je spullen letten.. maar dat moet je in elke stad. Voor vrouwen is er in de trein een apparte coupé maar je mag ook bij de mannen zitten. Als je dit doet is het wel aan te raden om in geschelschap van bekende mannen te verkeren.

6) Hand in hand lopen als man en vrouw is geen gewoonte. Voor kussen kan je opgepakt worden op straat. Homo's bestaan hier niet (het is niet toegelaten).

7) Het is heel warm. Overdag ongeveer 35 graden en dit klimt alleen nog tijdens we hier zijn.

8) In Bombay vindt je alles. In de supermarkten komen veel bekende producten terug .. soms moet je even zoeken maar hier kan je echt veel vinden.

9) Het water is niet zo erg als er gezegd wordt. Althans niet in Bombay. Het ziet niet vuil en we worden er tot nu toe niet ziek van. We drinken er wel niet van .. maar wassen er wel mee af, spoelen onze tandenborsten er mee. Zo'n dingen. Tim heeft er wel per ongeluk eens van gedronken en hij is er ook niet ziek van geweest.. maar we blijven wel voorzichtig.

That's all for today folks :)

Elise

3 comments:

Anonymous said...

Hey Jos,


Alléé hopelijk gaat het al een beetje beter, ge zijt dan den tweede geworden in de wedstrijd: "om het eerst diaree" ??
Is het daar ook Coca Cola of wingtsangfung Cola ?
Alléé uitgebruisd zal dat wel hetzelfde smaken ongeveer ?! ;-)
Zijn de PC's bijna daar ? Of ligt den container ergens ter hoogte van Madagaskar op 125 m diepte ?
Mijn tanden zijn nu al wat beter, blijkbaar moet ik nu volgende week nog wel terug om de draadjes eruit te halen. Ik kijk er al naar uit.
Inge klaagt vooral over de waanzinnige meur-stank uit mijn bek !! Dat gaat nog duren tot alles genezen is. Ondertussen riekt het zoals een berg dooie ratten.

We zijn vandaag naar een winkel geweest in Mechelen met vanalle keukengerei enz... daar hadden ze ook die "key-holders" die we gekregen hadden van jou, wel tof...

Dat is het zowat, blijkbaar amuseert ge u daar wel, doe zo verder,

Groeten,

Bjorn-stink-uit-de-muil en Inge

Anonymous said...

geen inet meer in bombay?

Elise said...

neenee bjorn ik had geen diaree :p u wish.. heb een mailke vo u klaar.. zal t seffes es doorzende seh. moet t huis ook ma es late leze :)